Donatie aan Trees for All

Aan het begin van het klimseizoen, op 21 maart, werd de tweede editie van de Nationale Klimbosdag georganiseerd door 16 klimlocaties in Nederland. Op deze dag werd niet alleen het klimbos (letterlijk) gevierd, maar er werd tegelijkertijd ook een bedrag opgehaald, waarmee wordt bijgedragen aan een betere en bosrijkere omgeving.

Net als de eerste editie werd er tijdens de Nationale Klimbosdag een donatie opgehaald voor een goed doel, Trees for All. Op donderdag 30 mei werd op het kantoor van Trees for All in Utrecht de cheque overhandigd. In vergelijking met vorig jaar is de donatie hoger geworden. “Naast dat we heel enthousiast zijn over de Nationale Klimbosdag, vinden we het ook heel fijn om op deze manier iets terug te doen voor de natuur waar we met onze klimbossen gebruik van maken. En het is extra leuk dat deze donatie mogelijk is gemaakt door onze klimmers”, aldus Simone Dijkhuis van Klimbos Nederland.

Met de donatie die is opgehaald kunnen meer dan 260 bomen geplant worden. “Trees for All zet zich wereldwijd in voor een bosrijke wereld. Maar dat kunnen we alleen dankzij de steun van partners, zoals de Nationale Klimbosdag Daar zijn we dus heel blij mee! Het is mooi om te zien hoe de klimlocaties haar klimmers tijdens de Nationale Klimbosdag betrekt bij het bijdragen aan een betere en bosrijke omgeving. Zo vergroten we de hoeveelheid bos in Nederland en maken we nog meer mensen bewust van het belang van bomen.”, aldus Timo Stemerdink van Trees for All.

Ook in 2025 hopen we weer een mooie donatie te kunnen ophalen. De Nationale Klimbosdag wordt namelijk nogmaals georganiseerd.