Nationale Klimbosdag op 23 maart:
klimmen in én voor de natuur 

Door het hele land openen klimbossen hun ‘deuren’ en vragen aandacht voor een bosrijke wereld 

Het einde van de winter nadert weer. De temperatuur stijgt langzaam en de dagen worden langer en lichter. Tijd om naar buiten te gaan, de natuur in! Op zaterdag 23 maart vindt de tweede editie van Nationale Klimbosdag plaats. De meeste klimbossen zijn vanaf eind februari weer geopend. Daarom is de Nationale Klimbosdag een mooi moment om gezamenlijk en op feestelijke wijze het klimseizoen in te luiden. Op deze bijzondere dag roepen de Nederlandse klimbossen iedereen, jong en oud, op om te genieten van het bos. Daarnaast wordt er met Nationale Klimbosdag aandacht gevraagd voor de natuur. Het avontuur aangaan in het klimbos én een steentje bijdragen aan een bosrijkere wereld kan op Nationale Klimbosdag tegen een gereduceerd tarief. 

Op avontuur in de natuur 

De eerste editie van de Nationale Klimbosdag is in 2023 in het leven geroepen met als doel meer mensen de voordelen van de natuur op een unieke, speelse manier te laten ervaren én aandacht te vragen voor het behoud en belang van bossen. Een bosrijke omgeving zorgt voor minder prikkels en de extra zuurstof die de bomen produceren geeft ons immuunsysteem een flinke boost: stresshormonen nemen af en gelukshormonen komen vrij. In combinatie met een sportieve activiteit zoals klimmen en ziplinen in het klimbos, wordt deze nature boost versterkt. “We zijn er trots op dat er zoveel klimbossen zijn aangesloten bij de tweede editie van de Nationale Klimbosdag. Dat laat zien dat we allemaal liefde voor de natuur en het outdoor bewegen hebben. Hoe tof is het om dat te kunnen delen met alle enthousiastelingen in het bos?” aldus Simone Dijkhuis, marketingmanager bij Klimbos Nederland. 

 

Help het bos een handje: boom voor boom 

Met 16 aangesloten klimboslocaties verspreid door heel Nederland is er op de Nationale Klimbosdag veel sportiviteit en beweging te vinden in de vele bossen die Nederland rijk is. Naast het bieden van een leuk uitje, helpen de klimbossen en bezoekers met hun klimavontuur ook de natuur een handje. Voor elk verkocht toegangsbewijs wordt 1 euro gedoneerd aan Trees for All, waarmee bomen worden geplant in gebieden waar dit hard nodig is. Ronnie Werner, marketingmanager bij Fun Forest, over de samenwerking: “Met de Nationale Klimbosdag op 23 maart hopen wij spelenderwijs meer mensen de natuur in te trekken. Wij vinden genieten van de natuur heel belangrijk en daarom moeten we er natuurlijk ook goed voor zorgen! Samen met Trees for All zetten wij ons in voor een bosrijke wereld. Trees for All plant bomen in Nederland en het buitenland via verschillende bosprojecten. Ook proberen zij, net als wij, mensen bewust te maken van het belang van bomen. Samen kijken we uit naar een mooie Nationale Klimbosdag! 

 1. Klimbos Appelscha
 2. Fun Forest Almere
 3. Klimbos Ruurlo
 4. Klimbos Apeldoorn
 5. Klimbos Ermelo
 6. Klimbos Garderen
 7. Klimbos Harderwijk
 8. Fun Forest Venlo
 9. Klimbos Bergen op Zoom
 10. Fun Forest Amsterdam
 11. AvaTarz
 12. Klimbos Overijssel
 13. Klimbos Lage Vuursche
 14. Klimbos Zeeland Westerschouwen
 15. Klimbos Dordrecht
 16. Fun Forest Rotterdam